Κουρτίνες και ρόλερ σκίασης που θα φορεθούν φέτος

Με τις κουρτίνες μπορείτε εύκολα να δώσετε στιλ σε ένα χώρο αν επιλέξετε το σωστό σχέδιο, μέγεθος και υλικό. Γι’αυτό το λόγο ετοιμάσαμε έναν οδηγό ώστε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο στιλάτες κουρτίνες της σεζόν.

Τα γεωμετρικά σχήματα είναι πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια φέτος, όμως, όλοι θα αρχίσουν να παίζουμε την κλίμακα των σχημάτων. Επιλέξτε πάρα πολύ μικρά σχήματα και δημιουργήστε όμορφες, χρωματικές αντιθέσεις σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού επιλέξετε.

Γεωμετρικά σχήματα

Τα χρώματα της φύσης μπαίνουν όλο και σε περισσότερα σπίτια μιας και οι άνθρωποι όσο περνάνε τα χρόνια θέλουν να φέρνουν όσο γίνεται περισσότερο τη φύση στο σπίτι τους για να αισθάνονται ηρεμία και γαλήνη. Το πράσινο είναι μια φυσική επιλογή για να φέρετε την αρμονία που τόσο πολύ χρειάζεστε στο σπίτι σας

Πράσινο

Μπορεί το όμπρε να έγινε τεράστια μόδα στα μαλλιά αλλά είναι επίσης πολύ στη μόδα και στη διακόσμηση. Μπορείτε να επιλέξετε όμπρε κουρτίνες που συνδυάζουν δύο αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χώρο σας. Μην εντάξετε στις κουρτίνες σας περισσότερα από δύο χρώματα γιατί θα δυσκολευτείτε να τα συνδυάσετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού.

Όμπρε

Κεντημένες μάλλινες κουρτίνες Οι κεντημένες μάλλινες κουρτίνες είναι και πάλι στη μόδα γιατί δείχνουν να είναι ταυτόχρονα και vintage και μοντέρνες. Αν το χέρι σας «πιάνει» μπορείτε να αγοράσετε απλές μάλλινες κουρτίνες και να κεντήσετε πάνω τους ότι σχέδια θέλετε. Τα κεντήματα δείχνουν πιο ωραία στο τελείωμα της κουρτίνας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε κουρτίνες που έχουν κεντήματα σε όλο το μήκος τους. Τα διακριτικά φλοράλ κεντήματα είναι μια πολύ ωραία επιλογή και από μακριά μοιάζουν σαν ανάγλυφα σχέδια πάνω στις κουρτίνες σας.

Bohemian

Οι bohemian κουρτίνες (κουρτίνες με έντονα σχέδια και συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων) είναι μια ωραία πινελιά στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο αλλά καλό είναι να συνδυάζονται με μονόχρωμη διακόσμηση γιατί είναι από μόνες τους πολύ φανταχτερές. Αν φοβάστε να τις βάλετε στο σαλόνι, μπορείτε να τις δοκιμάσετε πρώτα σε κάποιο μικρό παράθυρο ή στο υπνοδωμάτιο για να δείτε πώς δείχνουν.

Τip Μια ασφαλής επιλογή διακόσμησης με bohemian κουρτίνες είναι να επιλέξετε μια παλ απόχρωση για το 70% του χώρου σας (τοίχους, χαλιά και έπιπλα που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες) και να βάλετε στο υπόλοιπο 30% μια «δυνατή» κουρτίνα σαν αυτή της παρακάτω φωτογραφίας.

 

Συνδυάστε παλ αποχρώσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας δύο ή τρία διαφορετικά φύλλα κουρτίνας. Αυτό το στιλ ταιριάζει τέλεια σε υπνοδωμάτια αλλά και παιδικά δωμάτια που έχουν έλλειψη χρώματος.

Παλ αποχρώσεις

Οι φλοράλ κουρτίνες είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Δυστυχώς, όμως, ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να δείξουν πολύ όμορφα σε ένα χώρο και να τον αναδείξουν, υπάρχουν και κάποιες άλλες οι οποίες κάνουν ακόμα πιο άσχημο το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα συνδυαστούν. Αν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε έντονα φλοράλ, επιλέξτε πιο απαλά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα σε ένα χώρο.

Μην συνδυάζετε το φλοράλ της κουρτίνας σας με το ίδιο φλοράλ σχέδιο σε μαξιλάρια ή καναπέδες. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό και αρκετά κιτς.

Φλοράλ

Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια σε μια πιο έντονη απόχρωση και να τις συνδυάσετε με άλλα χρώματα και σχέδια μέσα στο χώρο. Παίξτε με τα σχέδια και τους χρωματισμούς δημιουργώντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

Συνδυασμός σχεδίων

Αν είστε υπερβολικά μοντέρνοι στη διακόσμηση του σπιτιού σας τότε ίσως είστε αρκετά τολμηροί ώστε να υιοθετήσετε το trend των denim κουρτινών. Ωστόσο επειδή αυτό το υλικό δεν συνδυάζεται εύκολα σε πολλά δωμάτια (εκτός του παιδικού), αν σας αρέσει πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παραλλαγή του. Το μπλε χρώμα του τζιν είναι επίσης στη μόδα και μπορείτε να επιλέξετε αυτό για τις κουρτίνες σας αντί για το γνήσιο τζιν ύφασμα που είναι πιο δύσκολο να διακοσμηθεί.

Denim